10x de mooiste bezienswaardigheden van Lecce

Lecce biedt een schat aan activiteiten en bezienswaardigheden die ervoor zorgen dat je je geen moment verveelt. Ontdek de rijke historie van de stad door een wandeling te maken door de oude binnenstad, waar je prachtige voorbeelden van barokke architectuur kunt bewonderen.

Het historische centrum van Lecce

Historisch museum Lecce
Het historische centrum van Lecce is een betoverende plek om te verkennen. Bekend als het “Florence van het zuiden”, is het bezaaid met prachtige barokke gebouwen en smalle geplaveide straatjes. Hier vind je de indrukwekkende Basiliek van Santa Croce, met zijn gedetailleerde gevel en weelderige decoraties. Het Piazza del Duomo vormt het hart van de stad, omringd door majestueuze kerken en paleizen, waaronder de kathedraal van Lecce. Het is een ideale plek om te ontspannen en de adembenemende architectuur te bewonderen.

Het amfitheater van Lecce

Amfitheater Lecce
Het goed bewaarde Romeinse amfitheater is een must-see in Lecce. Gebouwd in de 2e eeuw na Christus, bood het plaats aan ongeveer 25.000 toeschouwers. Je kunt door de gangen lopen en jezelf voorstellen hoe het er in de oude Romeinse tijd uitzag. Het amfitheater wordt nog steeds gebruikt voor evenementen en voorstellingen, wat een speciale sfeer toevoegt aan de locatie.

Het Romeinse theater

Onder het Piazza Sant’Oronzo ligt een fascinerende archeologische vindplaats – het Romeinse theater van Lecce. Het theater stamt uit de 1e eeuw na Christus en is goed bewaard gebleven. Het is een intrigerende plek om te verkennen, met overblijfselen van de tribunes en het podium. Een bezoek aan het Romeinse theater biedt een glimp van het verleden en een beter begrip van de oude Romeinse geschiedenis van de stad.

De Basiliek van Santa Croce

Een meesterwerk van barokke architectuur, de Basiliek van Santa Croce is een absoluut hoogtepunt. De gevel van de kerk is prachtig gedetailleerd met ingewikkelde beeldhouwwerken en versieringen. Binnenin vind je prachtige fresco’s en een indrukwekkend altaarstuk. De kerk is een indrukwekkend voorbeeld van de barokke stijl die Lecce zo beroemd maakt.

Het Piazza del Duomo

piazza del duomo
Dit bruisende plein is het belangrijkste plein van Lecce. Omringd door prachtige gebouwen, waaronder de kathedraal van Lecce, biedt het een levendige sfeer en een prachtig decor. Het is een geweldige plek om te genieten van een drankje op een van de terrasjes en restaurants terwijl je de barokke architectuur bewondert en het dagelijkse leven van de stad gadeslaat.

Het kasteel van Lecce

Het kasteel van Lecce, ook wel bekend als het Castello Carlo V, dateert uit de 12e eeuw en heeft een interessante mix van Normandische, Aragonese en Renaissance-elementen. Het imposante fort biedt een panoramisch uitzicht over de stad en is een interessante plek om te verkennen. Binnenin vind je een museum dat de geschiedenis van Lecce en het kasteel belicht.

Het natuurpark van Porto Selvaggio

Natuurpark
Op ongeveer 20 kilometer van Lecce vind je het prachtige natuurpark van Porto Selvaggio. Hier kun je ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van de rust en schoonheid van de natuur. Het park biedt adembenemende uitzichten op de kliffen en de kristalheldere wateren van de Adriatische Zee. Verken de ongerepte stranden, maak een wandeling door het dichte mediterrane bos en geniet van de rustige omgeving.

Het kasteel van Acaya

Op een korte afstand van Lecce, ongeveer 15 kilometer verderop, ligt het middeleeuwse kasteel van Acaya. Dit indrukwekkende fort uit de 16e eeuw heeft een imposante verdedigingsmuur en een goed bewaard gebleven interieur. Tegenwoordig huisvest het kasteel een museum dat de geschiedenis van de regio belicht. Het is ook een populaire locatie voor culturele evenementen, zoals concerten en tentoonstellingen. Een bezoek aan het kasteel van Acaya is een reis terug in de tijd naar de middeleeuwen.

De grotten van Castellana

Voor een avontuurlijke ervaring net buiten Lecce kun je een dagtocht maken naar de grotten van Castellana. Deze spectaculaire ondergrondse grotten en tunnels zijn een natuurlijk wonder. Verken de prachtige stalactieten en stalagmieten die overal te vinden zijn en bewonder de indrukwekkende natuurlijke formaties. De rondleidingen nemen je mee op een fascinerende reis door de ondergrondse wereld en laten je kennismaken met de schoonheid van de grotten.

Otranto

Gelegen op ongeveer 50 kilometer van Lecce, is het charmante kustplaatsje Otranto een bezoek waard. Het heeft een pittoreske historische binnenstad met smalle straatjes, historische gebouwen en gezellige pleinen. Een hoogtepunt is de prachtige kathedraal van Otranto, met zijn beroemde mozaïekvloer die Bijbelse verhalen en mythologische figuren afbeeldt. Geniet van de ontspannen sfeer terwijl je door de geplaveide straatjes slentert en geniet van adembenemende uitzichten op de turquoise wateren van de Adriatische Zee. Otranto is een heerlijke bestemming voor een dagje uit vanuit Lecce.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Weer Lecce

Alle bezienswaardigheden

De beste vakantiedeals

Boek jouw vakantie naar Lecce via jouw favoriete vakantieaanbieder
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5