Weer Lecce

Lecce geniet van een mediterraan klimaat, wat resulteert in aangename en zonnige weersomstandigheden gedurende het grootste deel van het jaar. De zomers in Lecce zijn warm en droog, met temperaturen die regelmatig de 30 graden Celsius overschrijden. Het is de perfecte tijd om te genieten van de prachtige stranden en verfrissende duiken te nemen in de azuurblauwe wateren van de nabijgelegen kustlijn.
De winters zijn mild, met gemiddelde temperaturen rond de 10 graden Celsius. Hoewel het weer iets koeler kan zijn, is het nog steeds aangenaam genoeg om de stad en zijn bezienswaardigheden te verkennen zonder te veel lagen kleding nodig te hebben. Kortom, Lecce verwelkomt bezoekers met een heerlijk mediterraan klimaat dat bijdraagt aan een aangenaam verblijf, ongeacht het seizoen.

Lecce weer

Lecce wordt gezegend met een typisch mediterraan klimaat dat wordt gekenmerkt door hete, droge zomers en milde, vochtige winters. De zomermaanden brengen hoge temperaturen met zich mee, vaak boven de 35 graden Celsius, waardoor het ideaal is om te ontspannen op de stranden en verkoeling te zoeken in de heldere wateren van de Adriatische Zee. In de wintermaanden daalt de temperatuur naar gemiddeld 10 graden Celsius, met af en toe wat regenval. Dit seizoen biedt nog steeds aangename omstandigheden om door de charmante straten van Lecce te dwalen en te genieten van de lokale cultuur en keuken.

Klimaat Lecce

Het klimaat in Lecce wordt gekenmerkt door zijn mediterrane kenmerken. De zomers zijn warm tot heet, met temperaturen die regelmatig de 30 graden Celsius bereiken. De zon schijnt uitbundig en er valt weinig neerslag, waardoor het de perfecte tijd is om te genieten van de stranden en buitenactiviteiten. De winters in Lecce zijn mild, met gematigde temperaturen rond de 10 graden Celsius. Hoewel er wat meer neerslag kan zijn, blijven de meeste dagen nog steeds aangenaam. Het voor- en najaar bieden over het algemeen milde temperaturen en aangename weersomstandigheden, waardoor het een ideale periode is om de stad te verkennen en te genieten van de lokale bezienswaardigheden.
Het klimaat van Lecce wordt gunstig beïnvloed door zijn ligging aan de Adriatische kust in Zuid-Italië. De zee heeft een matigende invloed, waardoor de temperatuur in de zomer niet extreem hoog wordt en in de winter niet te koud daalt. Het gebied geniet van een aanzienlijk aantal zonuren gedurende het hele jaar, wat bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van Lecce als toeristische bestemming. Of je nu van plan bent om te zonnebaden op de stranden in de zomer of de rijke historie van Lecce te verkennen in een mildere tijd van het jaar, het klimaat draagt bij aan een aangename en comfortabele ervaring voor bezoekers.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Weer Lecce

Weer Lecce

Het weer in Lecce wordt gekenmerkt door warme zomers en milde winters. In de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden Celsius, waardoor het ideaal is om te genieten van de nabijgelegen stranden. De winters zijn over het algemeen mild, met gemiddelde temperaturen rond de 10 graden Celsius.

Weer Lecce Januari

6° tot 13°

Weer Lecce Februari

6° tot 13°

Weer Lecce Maart

7° tot 15°

Weer Lecce April

10° tot 18°

Weer Lecce Mei

13° tot 23°

Weer Lecce Juni

17° tot 27°

Weer Lecce Juli

20° tot 30°

Weer Lecce Augustus

20° tot 30°

Weer Lecce September

18° tot 27°

Weer Lecce Oktober

14° tot 22°

Weer Lecce November

10° tot 18°

Weer Lecce December

7° tot 14°